8 tips för att spara tid i köket

Mellan överbelastade scheman, hushållssysslor, arbete och viljan att äta gott blir föreställningen om tid ett verkligt problem. Här är alla tips för att spara tid i köket, från inköpslistan till valet av vitvaror att använda och organisationen att adoptera.

Spara tid i köket

Hur organiserar du dig för att laga mat?

För effektiv och organiserad förberedelse:

 • Sortera till max örter och kryddor i hyllor, om möjligt. Det bästa sättet att hitta varandra är att gruppera dem i alfabetisk ordning.
 • Använda en optimal räknare och helt klart. Det är att föredra att gruppera elementen i samma familj på en dedikerad plats som i en karusell eller på en hylla för att spara utrymme.
 • Förmån kvalitetsverktyg, som erbjuder optimal rendering. Måttliga redskap inkluderar: knivset, matvåg, pannor i olika storlekar, timer, non-stick stekpanna, måttbägare, rivjärn, mixer, visp, grönsaksskalare.
 • Förbered dina ingredienser i förväg: under tillagningen är det viktigt att ha enkel åtkomst, speciellt vid flera samtidiga tillagningar.
 • Städa när du går : För att frigöra utrymme skulle det ideala vara att gradvis bli av med onödiga föremål.
 • Gruppera samma element: tanken är att ordna redskapen på ett logiskt sätt. Föredrar därför att förvara knivarna nära arbetsbrädan och kryddorna nära kokplattorna till exempel.
 • Behåll det ren bänkskiva: se till att bänkskivan hålls ren. När örterna är hackade, rengör systematiskt.

Frysen

Frysen är utan tvekan den perfekta apparaten för att spara tid i köket. Vari :

 • På helgerna, koka ihop mängder av viktigare rätter som gratänger, couscous, quiche eller Parmentier-hash. Du behöver bara frysa in resterna i en bricka för att få rätt portioner i tid.
 • Fyll frysen med frysta grönsaker såsom morötter, blomkål eller spenat, vilket kommer att minska den dagliga stressen på utbudet. I en nödsituation, tveka inte att ta till färdiga måltider som pommes frites, pizza eller nuggets.

Gör en inköpslista

Inget bättre än en Bra organisation för att spara tid i köket. Så, beroende på menyerna som ska utvecklas för veckodagarna, tänk på att göra en komplett inköpslista. På så sätt är han säker på att inte missa några ingredienser i sitt kylskåp. Online shopping sparar mer tid. För att förenkla ditt dagliga liv:

 • Tillhandahåll alltid en lättillgänglig penna och anteckningsblock, eller till och med din smartphone, så att du kan skriva ner maten du ska köpa, särskilt de grundläggande livsmedel som behövs för att förbereda klassiska recept som salt, smör, peppar, mjöl, etc. socker , buljongtärningar eller mjölk.
 • Passa på att göra listan över ytterligare shopping som grönsaker eller andra säsongsbetonade produkter.

Planera måltider

DE'förväntan förblir nyckeln till organisationen. Att planera måltider undviker därmed onödiga resor och den stress som uppstår. Tanken är att planera menyerna för nästa dag i förväg, eller till och med skriva ut recepten efter önskemål. Med en magnet sätter du fast dem på kylskåpsdörren, så att du kan diversifiera recepten och ta fram en bas för veckan. Laga därför ihop läckra rätter baserade på säsongens produkter. Tveka inte att hitta inspiration på webben om du får slut på idéer för att upptäcka recept med spader, aptitretande och välsmakande.

Att planera måltider i förväg ger många fördelar:

 • Slösa inte tid på att föreställa dig menyerna på D-Day;
 • Bestäm i förväg vilka ingredienser som behövs på beredningsdagen så att de finns till hands.

Lagra reserver

Som fryst mat, Burkar är allierade par excellence när färskvaror saknas. De låter dig sätta ihop en komplett meny. Det gäller sedan att förvara dem i dedikerade skåp. Den klassiska maten är linser, röda bönor, majs eller päron i sirap. Detta trick låter dig njuta av en mängd olika produkter, oavsett årstid.

Rengör medan du går

Att spendera mindre tid i köket är idealiskt rengör gradvis bänkskivan, diskbänken och alla andra redskap som används för beredningen. Ett annat tidsbesparande tips: spendera 10 till 15 minuter varje kväll för att diska. Tveka inte att blötlägga kraftigt smutsade kastruller över natten i en diskmedelslösning. En svamp är allt som behövs för att få dem att glänsa nästa dag.

Föredrar lämplig förvaring för redskap

Ett välorganiserat kök sparar tid samtidigt som du slipper stressen med att leta efter redskap.

 • Idealet är att etablera en köksplan, vilket gör det lättare att förvara köksredskap;
 • Prydliga skåp rekommenderas också för att undvika att slösa tid. Ett annat förvaringstips: häng krukorna och lägg ihop träplankorna på ena sidan;
 • Föredra att ha ofta använda redskap nära bänkskivan;
 • Stora hushållsapparater hittar lätt sin plats i ett skåp.

Använd hushållsrobotar

För att skära gurkor i skivor eller extrahera juicen från frukten gör matberedare verkliga underverk dagligen. Knåda, blanda eller hacka, dessa enheter är fantastiska allierade för att göra verkliga kulinarisk skicklighet i ett nafs. Soppor, morotsbiff eller bakverk ... några minuter räcker för att koka ihop otaliga genomarbetade recept.

Involvera barn

För att uppskatta en verklig besparing av tid i köket allas deltagande rekommenderas starkt. Så tveka inte att bjuda in barnen att engagera sig. De kommer att vara extra arbetskraft för hushållssysslor eller bara för att hjälpa till att skala grönsaker. Ett roligt och trevligt sätt att involvera resten av familjen i köket. I händelse av att flera barn kan hjälpa till, skulle det ideala vara att sätta upp en att göra lista att alla ska fylla i, se till att variera fördelningarna från dag till dag. För att stärka dem är det också möjligt att bjuda in dem att duka, och att ha särskilda skålar och koppar till frukost dagen innan.