Hur cyklar man när det blåser?

Att cykla en blåsig dag kräver mycket ansträngning. En motvind skapar ytterligare motstånd, ökar tröttheten och minskar löparens prestation. Denna osynliga kraft kan dock bli en stor allierad under utflykter och träning. Tips för att cykla mot vinden.

Cykla med vinden

Planera din rutt

Att cykla trots ablåsigt väder, det är viktigt att välja rutten enligt vindens riktning. Det är tillrådligt att konsultera väderprognosen för att veta riktningen såväl som intensiteten av vinden och för att plotta dess kurs därefter. Idealet är att köra på en öppen väg när det blåser i ryggen, och omvänt att välja en mer slingrande väg när den är vänd framåt. Dessutom är det att föredra att börja med vinden framifrån, sedan avsluta slingan med vinden bak. Banan är alltså mycket mindre grov.

a väg i skogen eller i staden, naturligt skyddad från vindbyar, är också idealisk. Dessutom, en grupputflykt är ett bättre alternativ när det blåser starkt. Detta begränsar vindens effekter och sparar 20-30 % energi.

Övervaka din utrustning

Av komfort- och säkerhetsskäl är det viktigt att omslagtillräckligt och att utrusta dig väl. Lösa, öppna kläder bör undvikas eftersom det begränsar hastigheten på grund av fallskärmseffekten. Fickorna ska också vara stängda under kursen. För att undvika att bli kall är det bäst att lägga ett extra lager kläder under eller över din tröja. Marknaden erbjuder för närvarande många modeller av tekniska kläder och termisk anpassas. vidare, cykla mot vinden tar mycket energi. Det är därför lämpligt att ta med:

  • torkade frukter;
  • spannmålsbarer;
  • lite vatten.

Slutligen, den aero hjul kan vara farligt i händelse av en vindby. Det är bäst att åka lätt och bara packa det minsta.

Anpassa din körning och din position på cykeln

Cykla med vinden låter dig arbeta aerodynamik. Du bör anpassa din position på cykeln därefter: lägg händerna längst ner på styret. Dessutom ett styre av triathlet minimerar frontområdet. Vissa ryttare är dock obekväma med händerna från styret och har svårt att bromsa, men denna teknik går att arbeta med. Det är samma sak för dem som lider av ryggsmärtor i denna position. Muskeluppbyggnad är nödvändigt för att lindra smärta.

För att kännas lättare och minska vindmotståndet är det viktigt att förbättra kroppshållningen genom att hålla armbågarna spända och sträcka ut ryggen så mycket som möjligt.

Använd vinden för din träning

Det kan vara fördelaktigt att träna i blåsigt väder. Att cykla i vinden gör att du kan testa ditt muskelmotstånd såväl som din uthållighet och för att optimera din träning. När det gäller en grupputflykt främjar denna upplevelse bättre sammanhållning.

För cyklister som bor i platta områden tillför motvinden ytterligare en svårighet. Ett bra sätt att simulera motsvarigheten till en bula och bygga styrka. För löpare som kämpar för att avsluta sin bana är det idealiskt att starta medvind och sluta i motvind för att förbättra uthållighet och prestanda under loppets sista timme.

Dessutom är vindens kraft en viktig detalj att tänka på vid träning. Rutten ska räknas i sadeltimmar, inte i kilometer. Det är därför tillrådligt att minska hastigheten och bestämma en genomsnittlig kilometer som kan nås trots vinden.