Hur använder du kameran på din smartphone på ett smart sätt?

Framför allt låter kameran på en smartphone dig ta bilder för att föreviga dina vackraste ögonblick. Det kan dock användas av andra skäl. Den kan till exempel användas som en påminnelse för den som aldrig kommer ihåg viktiga saker. Här är några användningsområden för kameran som verkligen kan göra vardagen enklare.

Tips med din smartphones kamera

Spara viktig information

Smartphones idag har högpresterande kameror som konkurrerar med professionella kameror. Varför inte njuta av det? Speciellt eftersom smartphones vanligtvis alltid finns till hands. Här är några tips att veta för att få ut det mesta av din kamera:

 • Ha en kopia av ditt identitetskort: det är alltid nödvändigt att behålla en kopia av ditt identitetskort, och detta är möjligt tack vare din smartphone. Ta bara ett foto av båda sidorna av ID-kortet, passet eller körkortet. Dessa bilder kan vara mycket användbara i händelse av att originalen har gått förlorade. Det är viktigt att förvara den här typen av filer på ett säkert ställe. säker lagringsapplikation.
 • Journalrecept: Det är inte lätt att komma ihåg läkarrecept. Men istället för att ta med dig receptet, ta bara en bild av det och titta på det när som helst.
 • Ta en bild av Google Maps-data om det inte finns något internet. Tack vare detta trick kommer det inte längre att vara nödvändigt att ha en bra anslutning för att hitta din rutt.
 • Ta en bild på husdjur: Det är viktigt att ha en bild på dina husdjur för att göra det lättare att hitta dem ifall de går vilse.

Åk på en resa i lugn och ro

Att resa låter dig ladda batterierna och koppla av, så länge allt går smidigt. Det är viktigt att vidta försiktighetsåtgärder, speciellt för resor till okända länder där ett främmande språk talas.

 • Spela in namn på gator och restauranger: det är bättre att ta bilder av dem för att inte gå vilse, särskilt om det lokala språket inte är flytande. Det blir lättare att berätta för taxichauffören vart han ska.
 • Ta bilder på rätterna: innan du reser till ett land som inte använder samma alfabet som ditt är det bättre att ta initiativet. När man går till en koreansk eller kinesisk restaurang blir det faktiskt svårt att känna igen rätterna om det inte finns några bilder på menyn. Det är bekvämare att spara bilder av rätterna för att prova (bilder som finns på Internet till exempel) och visa dem för servitören, särskilt när du reser utan översättare eller skötare.
 • Ta en bild på insidan av din resväska: i händelse av förlust av bagage (en incident som kan hända) kan bilderna hjälpa till med klagomål.

Organisera dig i köket med din smartphone

Hans smartphonekamera är en mycket praktiskt verktyg att förbättra organisationen i köket.

 • Ta en bild på insidan av kylskåpet: du behöver inte göra en lista innan du handlar. Att ta en ögonblicksbild tar bara några minuter och låter dig veta vad som saknas.
 • Ta ett foto av detaljerna i ett recept som finns på Internet. Väl framme på marknaden, titta bara på bilden för att se alla ingredienser du behöver.
 • Ta en bild av förberedelserna för en maträtt att skicka till vänner som har efterfrågat receptet. Bilder är mycket mer explicit än ord.
 • Bättre att ta telefonen och spara receptet som finns i en tidning istället för att ta en penna och ett ark. Ett foto är mycket snabbare och kommer att lagras säkert i telefonen. Det lilla bladet kan dock gå vilse när som helst.

Spara så att du inte glömmer något

På grund av stress eller ett fullspäckat schema är det lätt att glömma viktig information. Ingenting kan vara enklare än att ta fram telefonen för att ta en ögonblicksbild så att du inte glömmer namnet på boken du ska köpa eller namnet på märket på tvätten du ska hitta.

 • När man handlar är det vanligt att man hittar intressanta produkter, men ännu inte möjligt att köpa på grund av till exempel budgeten. Ta bara en bild på dem för att komma ihåg dem och köp dem vid rätt tidpunkt.
 • Det är särskilt frustrerande att försöka komma ihåg en författares namn eller titeln på en låt som fanns på en väns spellista. Det är därför lämpligt att ta ett foto av nämnda spellista för att underlätta efterforskningen en gång hemma. Folk är vana vid att göra anteckningar för att komma ihåg, men att ta bilder är mycket snabbare och enklare.
 • För att komma ihåg namnet på ett vin som smakades för första gången på en fest med vänner, ta bara en bild på flaskan.
 • Att ta bilder av växter och blommor: det är svårt att komma ihåg namnen på växter och blommor! För att göra det enklare är det bättre att ta en bild på dem och skriva ner dem för att ange deras namn. Du behöver bara spara bilden på din smartphone, klicka på redigera och skriva namnet. Med tiden kommer ett veritabelt uppslagsverk över växter och blommor att byggas upp i telefonen.
 • För vanligt folk är det inte lätt att hitta runt kabelanslutningarna. Om det är viktigt att koppla ur dem är det bättre att ta en bild av deras ursprungliga plats för att enkelt återansluta dem.

Säkerställ din säkerhet med din smartphone

Vissa situationer kräver att särskilda försiktighetsåtgärder vidtas. Här är några exempel.

 • Innan du går på ett tivoli med dina barn eller till ett ställe där det är mycket folk kan det vara bra att ta bilder på de små. Om de går vilse i mängden blir det lättare att hitta dem genom att visa bilderna.
 • Det rekommenderas att du tar ett foto av dina användarnamn och lösenord. Om du glömmer, titta bara på det. Det är dock mycket viktigt att förvara informationen i en säker lagringsapplikation. Den här typen av data får verkligen inte hamna i händerna på illvilliga människor.
 • För sjuka personer som kan svimma när som helst eller de som genomgår särskild behandling är det bäst att ta bilder på kontakter på personer att ringa i en nödsituation. Ögonblicksbilden kan ställas in som en låsskärm.