Bra upplösningar: urval av applikationer för bättre organisation

Mellan arbetet, barnen och hushållsarbetet som måste göras är det ibland svårt att navigera dagligen. Lyckligtvis kan dedikerade organisatoriska applikationer hjälpa till med uppgiftshantering. Med digitala instrumentpaneler och automatiska varningar har allt blivit mycket enklare. Det är dock upp till var och en att hitta den app som passar dem. Här är 9 applikationsidéer som referens.

Bli organiserad utan att bli överväldigad: 9 applikationsidéer

1. Trello

Trello är ett av de mest använda digitala hanteringsverktygen. Kan användas inom det professionella området som i det personliga livet, det föreslår en organisation av uppgifter via instrumentpaneler. Det är ett listsystem, där en handling motsvarar ett kort. Detta gör att användaren kan skapa så många kort de vill och kan även bjuda in andra att delta i organisationen. Trello är mycket effektivt för att hantera projekt och fördela uppgifter. Applikationen gör det mycket lättare att dela information mellan kollegor eller mellan makar.

2. Evernote

Evernote ska inte längre introduceras för finsmakare, eftersom det är ett av de mest populära organisationsverktygen, men också ett av de mest klassiska. Det här verktyget är tillgängligt från vilken enhet som helst och består av en enda arbetsyta där allt användbart innehåll är grupperat. Idéer, bilder, platser, länkar, forskning eller till och med att göra-listor kan lagras och organiseras i anteckningsböcker. Synkroniseringsfunktioner tillhandahålls för att underlätta användningen av flera enheter. Det är också möjligt att schemalägga påminnelser för uppgifter som ska utföras, vilket eliminerar risken för att glömma.

3. Todoist

Todoist är go-to-appen för att hantera dagliga uppgifter, oavsett om det är affärsmässigt eller personligt. Det låter dig snabbt se dagens eller veckans prioriteringar tack vare en prioriteringsfunktion. Det ger också möjlighet till arbetsfördelning, på daglig basis som i projektsammanhang. Beskrivningar kan åtföljas av kommentarer, med en aviseringsfunktion vid behov. Denna intelligenta applikation gör det också möjligt att definiera mål och att visualisera dess produktivitet för att kunna utvecklas. Från inköpslistor till affärsmöten, tandläkarbesök och träningspass, Todoist låter dig planera allt på en plattform. Dess styrka ligger också i dess intelligenta organisationssystem som hjälper till att hitta tidsluckor för oavslutade uppgifter.

4. Wunderlist

Även baserat på skapandet av listor utmärker sig Wunderlist framför allt för sin enkla hantering. Dess gränssnitt är mycket enkelt att närma sig, liknar ett meddelandesystem. Den har fyra huvudflikar, nämligen:

  • "Inkorg" som grupperar anteckningarna;
  • "Prioritet" för brådskande uppgifter;
  • "Idag" för åtgärder som ska vidtas idag;
  • "Veckan" som samlar saker att göra under veckan.

För bättre organisation tillåter Wunderlist också att uppgifter grupperas efter grupp och efter underuppgifter. Det erbjuder också möjligheten att ställa in påminnelser, ställa in förfallodatum och dela anteckningar med andra. För ännu smartare funktioner finns Wunderlist-tillägg också tillgängliga.

5. FamilyWall

Här är en gudagåva för upptagna föräldrar: en applikation som hanterar hela familjelivet. Designad för att förenkla organisationen av föräldrar och barn, Family Wall är en riktig agenda för familjen. Läkarbesök, simpass, födelsedagar, löpande ärenden ... inte längre att gå vilse i post-it-lappar, hela kalendern visas på en plattform. Det senare låter dig också chatta och dela videor och bilder mellan familjemedlemmar. Dessutom erbjuder en säkerhetsfunktion platsen för anhöriga, samt en larmknapp i nödfall. Något att lugna alla hela tiden!

6. Any.Do

Any.Do-applikationen används redan av miljontals människor och är också ett riktmärke inom organisationsområdet. Detta verktyg låter dig lista ad hoc och vanliga uppgifter, men inte bara. Den erbjuder möjligheten att schemalägga påminnelser efter behov, sätta upp mål och spåra produktivitetsframsteg. Any.Do är särskilt populärt i den dagliga organisationen. Appen har en smart inköpslista som underlättar vardagens shopping. Dessutom hjälper det också att hitta recept, vilket sparar användaren mycket tid. På ett enkelt sätt hjälper appen dig att hålla fokus på dina personliga mål. Tack vare sitt personliga checklistsystem hjälper det till att prioritera uppgifter och planera dem mer lugnt.

7. Habitbull

Den som önskar ändra sin livsstil kan också få hjälp av Habitbull. Denna applikation har utformats speciellt för att underlätta förändringar. Det låter dig sätta nya mål och utveckla hälsosammare livsstilsvanor på en daglig basis. I synnerhet kan användaren lista de saker han vill förändra, oavsett om det gäller kost, fysisk aktivitet, personlig hygien, meditation eller arbetstid. För varje vald kategori kan han ställa in de åtgärder han ska vidta, såsom yogapass varje vecka eller att minska mängden cigaretter per dag. Habitbull låter dig sedan motivera dig själv på daglig basis, utvärdera dina insatser och definiera om dina mål har uppnåtts eller inte.

8. Google Keep

Google Keep är också en effektiv lösning i form av organisation. Detta Google-verktyg fungerar som ett anteckningsmedium, där all användbar data lagras och organiseras. Denna applikation har fördelen av full synkronisering med alla Google-verktyg, på alla enheter. Dess gränssnitt är enkelt att använda och integrerar ett sökfält, ett redigeringsområde, ett visningsområde samt en inställningsknapp. Funktioner inkluderar bland annat att lista uppgifter, schemalägga påminnelser, dela och kopiera anteckningar. Tack vare färgschemana tillåter Google Keep även antagandet av "kanban"-metoden i projektledning, som består av att kategorisera uppgifter efter status: "Att göra", "Pågår" eller "Slutfört".

9. Fantastiskt

Slutligen bör du veta att utanför arbetsuppgifterna är det viktigt att organisera din personliga rytm för att kunna förbättras. Och det är just uppdraget med Fabulous-appen. Detta verktyg uppmuntrar antagandet av god praxis på daglig basis och fungerar som en vägledning för att uppnå mål. Att vara mer aktiv, mer fokuserad, äta hälsosammare och sova bättre, det här är de grundläggande utmaningarna som fastställts av appen. Användaren måste införa dagliga ritualer, såsom att dricka vatten när han vaknar eller utövar fysiska aktiviteter. Fabulous hjälper dem att anta dessa nya vanor, samtidigt som de respekterar deras egen takt.