Professionella råd: 7 praktiska murningstips

En murares arbete består i att montera elementära material av tegel, stenar eller liknande för att bygga en konstruktion. För att underlätta sina olika uppgifter använder den här proffsen olika tips, var och en lika genialisk som den andra. Allt ovan på 7 murspetsar som avsevärt kan förenkla små, medelstora eller storskaliga jobb.

7 tips för framgångsrikt murverk

Kontrollera tjockleken på fogarna för en rak vägg

För att bygga en mur är det viktigt atthorisontell och vertikal inriktning av tegelstenar vara oklanderlig. Därför använder muraren i allmänhet en andenivå för att kontrollera byggnadens vertikalitet samt horisontaliteten på varje rad av tegelstenar. På en viss höjd använder han lod.

Dessutom måste han också kontrollera mängden fogar han använder så att varje rad med tegelstenar är på samma höjd. För felfria resultat använder han ett beprövat trick: att arbeta med en " tjockimeter »Gjord på plats. För att göra det här verktyget behöver du bara:

 1. Ta en rak trästång;
 2. Mät höjden på tegelstenarna som motsvarar rubriken;
 3. Överför denna mätning till trästången genom att lägga till tjockleken på murbrukslagret som ska appliceras på varje tegelrad;
 4. Rita ut hela trästången med linjer med lika mellanrum.

Muraren kan använda den här linjalen för att verifiera att varje rad med tegelstenar han lägger är på rätt höjd. Om märket är för högt kommer han att inse att han har hällt en otillräcklig mängd murbruk. Om märket tvärtom är för lågt kan det ha blivit överskott av murbruk. Beroende på fallet kan han alltså besluta att göra om en del av byggnaden eller lämna den som sådan om skillnaden knappt märks.

Bygg en askeblockvägg korrekt

Att bygga en cinder block väggVissa människor tenderar att placera betongblockets hålighet uppåt för att underlätta dess stoppning. Detta är dock ett stort misstag som bör undvikas eftersom chansen är att askeblocksväggen inte är tillräckligt stark. Dessutom, om tråget är vänt uppåt, kan överskott av murbruk glida in när det torkar. Väggen kommer att se solid och rak ut, men efter några timmar kommer den inte att göra det. Därför, här är murarens tips för att korrekt bygga en askeblocksvägg:

 1. Placera ihålighet av betongblocket mot marken ;
 2. Applicera murbruk på baksidan av betongblocket;
 3. Lägg ner den andra raden så att betongblocket lätt kan passa in i murbruket.

Manuell blandning av murbruk

de murbruk är själva grunden för murverk eftersom det används för att limma alla element som utgör en vägg. Det är dock inte alltid nödvändigt att köpa eller hyra en betongblandare för att göra en. Att göra besparingar, är det möjligt att förbereda murbruk manuellt. Den dos som ska observeras är sammanfattad i 3 volymer sand för 1 volym cement. Mängden vatten beror på önskad konsistens.

 1. Förbered en klar och ren yta på marken;
 2. Häll den önskade mängden sand ;
 3. Lägg till mängden cement motsvarande;
 4. Rör om med en spade tills en homogen blandning erhålls;
 5. Höga blandningen;
 6. Gräv i mitten av högen för att bilda en krater ;
 7. Häll i två tredjedelar av det planerade vattnet;
 8. Börja blanda genom att gradvis sänka ner sidorna av kratern i vattnet;
 9. Rör om igen med en spade tills det är väl blandat.

Ett tips för att få en homogen murbruk består i att röra på blandningen samtidigt som man vänder den lite i taget med en spade. Beroende på mängden murbruk börjar det bli homogent efteråt 2 eller 3 resor.

Fyll ett hål med murbruk

När väl blandningen av murbruket är bemästrat blir det en barnlek att fylla ett hål i en vägg. Det är dock nödvändigt att komma ihåg några tips och tricks:

 1. Skydda marken genom att täcka den med en presenning;
 2. Bli av med cementbitar som inte längre fastnar på väggen även om det är nödvändigt att vidga hålet. Denna försiktighetsåtgärd gäller säkerställa beläggningens stabilitet;
 3. Damma av runt och inuti hålet med en mjuk borste;
 4. Använd en dammsugare eller en fotpump för att blåsa in i hålet om det behövs;
 5. Förbered murbruket med fin sand för en jämn finish;
 6. Blöt hålet lätt för att murbruket ska fästa effektivt;
 7. Börja med att applicera murbruket inuti hålet med en murslev;
 8. Tillsätt murbruk tills en mycket plan yta erhålls;
 9. Ta bort överflödigt murbruk med en katts tunga;
 10. Slät med en tät, lätt fuktig svamp;
 11. Låt torka.

Gör din egen float för att spara pengar

Det finns ingen anledning att spendera pengar på att köpa en flottör från en järnaffär. Detta väsentliga murverksverktyg kan göras i ett nafs.

 1. På en 5 liters burk, använd en linjal och en tuschpenna för att markera den övre delen som innehåller handtaget;
 2. Klipp ut med en fräs;
 3. Skär en bit plywood 15 mm av identisk tjocklek runt omkretsen av behållaren;
 4. Säkra plywooden med klädselfrö från utsidan av burken, se till att det inte finns någon del av burken som sticker ut från plywooden.

Att göra praktiska klämmor

Ofta behöver en murare klämmor för att hålla fast en linjal av trä när han till exempel putsar kanten på en vägg. För att göra smarta klämmor gör han stift med vissa armeringsjärn.

 1. Skär en fördefinierad längd av armeringsjärn med en diameter på 6 mm eller 8 mm;
 2. Böj järnet så att det bildar ett "U";
 3. Vik varje ände så att de möts.

Den första änden kommer att plocka upp trälinjalen medan den andra kommer att fästa på den andra sidan av väggen. Eftersom armeringsjärnet är flexibelt kommer det att ge tillräckligt med tryck för att hålla regeln på plats. Vanligtvis behöver du minst 2 stift för att linjalen inte ska välta.

Skydda träbjälkar mot fukt

Om träet inte är rätt skyddad mot fukt, det kan ruttna. Därför bör den förberedas för denna typ av stress med ett mycket enkelt knep. Det är faktiskt en gammal process att skydda den del av en balk som ska tätas i en vägg.

 1. Ta en hink vatten;
 2. Häll lite kopparsulfat ;
 3. Sänk änden av strålen i denna lösning;
 4. Vänta 24 timmar tills kopparsulfatet tränger igenom träets hjärta djupt;
 5. Installera balken;
 6. Förslut med lime.

För att denna metod ska vara effektiv är det naturligtvis nödvändigt att torrt trä i förväg. Målet är faktiskt att penetrera kopparsulfatet så att det ersätter den sav som finns i träet.