Defekter av en sprucken kakel på ett uppvärmt golv

I vårt hus byggt 2001 har vi elektrisk golvvärme (Infracable); men sedan 2005 är plattorna spruckna på två tredjedelar av ytan! Jag kontaktade försäkringen som skickade en expert till mig som kom fram till dels att plattsättningen inte föll inom tioåriga garantin och dels att sprickorna som var mindre än 2 mm försäkring inte fungerade. Det är fortfarande inte normalt att plattorna är spruckna, så det är nödvändigtvis ett konstruktionsfel och jag ser inte varför jag skulle vara ensam om att anta det. Känner du till liknande fall och vad kan du tipsa mig om?

Det är verkligen inte normalt att din kakel spricker på ett Infracable-system om rätt lim har använts. Det är sant att plattsättningen inte omfattas av tio års garanti när den inte är integrerad med plattan utan helt enkelt limmad, vilket är ditt fall. Du behöver inte acceptera råden från din försäkringsexpert. Du kan utse din egen expert, vars slutsatser kan vara annorlunda.

Experterna på sakskadeförsäkring blir väldigt ofta motsagda av domstolarna. Dessutom, om företaget inte har använt det lim som krävs enligt DTU 51-2 (C2S klassificerat lim), kan du argumentera om ett felaktigt utförande som kommer att engagera företagets ansvar.