Hur förvarar man sina barns leksaker?

Det är svårt att leva i den röra som barn lämnar efter en lek, och det finns faktiskt ofta leksaker utspridda över hela huset. När de ackumuleras blir de svåra att lagra, rörigt och skapar en känsla av röran. För att övervinna detta problem kommer här några små tips för att förvara leksaker i ett nafs.

Lägg undan barnleksaker

Den traditionella leksakslådan

Leksakslådan eller kistan är lätt att göra. Du behöver inte nödvändigtvis köpa en från en specialbutik. Här är några idéer som kan göra susen:

En låda vin eller en enkel trälåda

Med lite fantasi kan detta föremål bli en bra förvaring. Ge bara kassan en makeover så att den smälter in med inredningen i barnrummet. Använd färg eller klistermärken för att piffa upp det.

En låda

Även här räcker det med lite fantasi för att återvinna detta föremål. Dekorera den med fyra mini svängbara hjul är ett intressant alternativ för att underlätta dess rörelse runt huset.

En kartong

För att förstärka detta mer eller mindre ömtåliga material, rekommenderas att dubbla dess 4 sidor. Således kommer kartongen inte att deformeras vid överbelastning. För att det inte ska se för gammaldags ut, slå in det i färgglada tyger eller använd bara penslar.

En kraftpapperspåse

Du behöver inte leta långt, en kraftpåse är tuff nog att rymma ett antal minibilar och gosedjur. Några få justeringar är allt som krävs för att det ska smälta in i inredningen.

En genomskinlig plastbehållare

Om kärlet har ett lock och är tillräckligt stort för att rymma ett barn är det av säkerhetsskäl viktigt att lägga till en eller flera luftventiler. När denna försiktighetsåtgärd väl har vidtagits är det möjligt att börja dekorera.

Å andra sidan, i fallet med flera mindre papperskorgar, individualisera deras innehåll genom kategorisera leksaker så att barnet befinner sig där:

 • En soptunna som endast innehåller minibilar;
 • En annan som endast innehåller ludd;
 • En annan för förvaring av pusselbitar.

Lägg till bilder i var och en av soporna för att hjälpa barnet att lägga undan sina leksaker. Detta trick kommer också att användas för att främja autonomi.

Men om DIY verkligen inte är möjligt är det viktigt att få en leksakslåda i en specialiserad butik. Det är viktigt att ta hänsyn till dessa olika punkter när du väljer den ideala papperskorgen:

 • Skåpet måste ha en luftventil ifall barnen slinker in.
 • Locket ska vara så lätt som möjligt för att göra det lättare att öppna.
 • Den måste vara fri från någon mekanism som kan fastna vid ett eller annat tillfälle.

Hyllor fästa på väggen

Med vissa hyllor eller hyllor fästa på väggen :

 • Från ett kommer barn att kunna få en överblick över de leksaker de letar efter.
 • Två, de kommer lättare att sätta tillbaka sina leksaker på sin plats när de inte längre behövs.

För att denna metod ska fungera måste hyllorna installeras på en höjd som är lämplig för barn.

En hängmatta hänger på väggen

Detta är en genialisk lösning för lägg undan luddet som slutar svämma över från deras förvaringskärl.

 • Knyt varje ände av hängmattan på en gardinstångsring.
 • Borra två spikar riktade horisontellt på väggen
 • Häng ringen på naglarna för att bilda hängmattan.
 • Installera ludd inuti.

För den som inte vill använda hammare är det möjligt att helt enkelt knyta denna hängmatta vid fotändan av sängen, i höjd med stolparna. Tack vare detta enkla knep kommer barn till och med att tycka att det är roligt att lägga undan sina leksaker.

En hängande blomkruka

Att förena trädgårdsarbete och ett barns sovrum... Här är en idé! Placerade på lämplig höjd kan blomkrukorna rymma en mjukisleksak eller leksaker i olika storlekar, beroende på krukornas mått.

Magnetstänger

Magnetiska barer är populära bland gör-det-själv-entusiaster och kockar. De kommer också att göra barn glada. Sedan magnetiska stänger är magnetiserade, skruvmejslar, hammare, skiftnycklar, tång och andra verktyg är lätta att hänga i en verkstad. I ett kök är de avsedda för knivar, spatlar, skärmaskiner och liknande. I ett barns rum kan de enkelt rymma små bilar eller favoritleksaker. Naturligtvis måste magnetstängerna installeras på rätt höjd och vara tillräckligt långa för att bära alla leksaker.

En hemmagjord leksakslåda från A till Ö

Göra en plywood kista 7 mm tjock eller mer för förvaring av leksaker är inom räckhåll för alla gör-det-själv-entusiaster. Beroende på de dimensioner som eftersträvas kommer det nödvändiga materialet att bestå av:

 • Två plywoodskivor av lika mått för att göra botten och locket. Exempel: 200 cm lång för 100 cm bred;
 • Två plywoodskivor av lika dimensioner för att göra framsidan och baksidan. Exempel: 200 cm bred och 60 cm lång. Detta sista mått kommer att motsvara höjden på stammen. Det är därför nödvändigt att anpassa det till barnets storlek;
 • Två plywoodskivor av lika mått för att göra båda sidorna. Exempel: 100 cm bred och 60 cm lång;
 • Fyra brädor lika med höjden på stammen, 60 cm för detta exempel, för att konsolidera monteringen;
 • Av två dörrgångjärn för omslaget;
 • Fyra små brädor för att förstärka fästet av gångjärnen;
 • Fästskruvar;
 • En borrmaskin/förare.

När den väl är sammansatt kommer den resulterande lådan att ha en dimension på 200 cm x 100 cm x 60 cm, vilket motsvarar 1 200 000 cm3 = 1,2 m3 = 1 200 l.

Angående montering, följ bara dessa steg:

 1. Montera plywood som motsvarar de fyra sidorna av kassaskåpet med de fyra brädor som används för att konsolidera monteringen. Så varje sida ska motsvara en planka.
 2. Skruva fast enheten ordentligt med tre skruvar per sida för att få en typ parallellepiped.
 3. Skruva fast botten av lådan i nivå med de fyra brädorna som fungerar som förstärkning.
 4. Placera en liten bräda i lådans ytterkant som förstärkning innan hangångjärnen fästs med skruvar.
 5. Fäst hongångjärnen på locket, lägg alltid till en liten bräda på utsidan för att hålla gångjärnen säkert.
 6. Allt som återstår är att färga stammen eller försköna den med en personlig dekoration.

I en garderob

När inget föremål eller tillbehör inte längre kan innehålla ett barns leksaker, är det lämpligt att reservera en skåp för att upprätthålla ordningen i huset. Det är också möjligt att gynna vissa tillbehör som förvaringstorn eller modulära kuber att montera som enkelt kan anpassas till det tillgängliga utrymmet.