Hur organiserar du din handväska?

För de flesta, särskilt kvinnor, kan det snabbt bli en mardröm att leta efter något i väskan om det är rörigt. För att undvika att slösa tid är det därför nödvändigt att organisera inredningen väl genom att dedikera en specifik plats för varje tillbehör. Zooma på de praktiska metoderna för att organisera din handväska.

Organisera din handväska väl

Sortera för att se tydligare

För att ha en perfekt organiserad väska är det först och främst tillrådligt att Att sortera av dess innehåll. Ju fler fall det finns, desto svårare är det att navigera. Så, för att inte slösa tid på att leta efter nyckeln till ditt kontor eller telefon, är det viktigt att sortera innehållet och komma ogjort av det som inte är användbart. För detta ändamål rekommenderas att tömma behållaren och lägga allt på bordet innan du rengör insidan och utsidan av påsen. Nästa, ordna om innehållet. För en optimal organisation är det bättre att göra tre högar:

 • En för tillbehören att behålla: behåll bara det nödvändigaste för att göra väskan lättare och få mer utrymme. Därför måste du fråga dig själv: vad är egentligen viktigt för mig? I slutet av sorteringen kommer denna stapel att innehålla till exempel nycklar, plånbok, checkhäfte och identifieringshandlingar.
 • En annan för tillbehör under transport : kompakt, läppstift, paraply, olika dokument ... handväskan kan också innehålla saker som inte är nödvändiga, men som kan vara nödvändiga i händelse av det oväntade.
 • En sista för avfall: smutsiga näsdukar, godisförpackningar, pennhattar och alla trasiga föremål... Du måste slänga allt som inte längre behövs.

Klassificera efter kategori

När sorteringen är klar måste nu allt samlas och grupperas efter kategori för att underlätta forskningen. För detta ändamål är det att föredra lägg varje kategori i fickor. För att göra detta bör du planera:

 • En nyckelring för papper (anteckningsblock, checkhäfte etc.), identifikationshandlingar och pennor;
 • En annan för skönhetsvård: kam, puderkompakt, läppbalsam, handkräm, parfym;
 • En påse för Betalningssätt och biljetter: bankkort, kupong, plånbok ...;
 • Ett kit för telefon, glasögon och nycklar;
 • Äntligen en ficka för små delikatesser: chokladkakor, godis, kakor eller till och med smörgåsen för frukost.

Det är främst nödvändigt att anpassa storleken på varje ficka efter dess innehåll. Observera att det är att föredra att välja en behållare med ett genomskinligt område för att enkelt känna igen innehållet.

Dessutom, för att säkerställa hygienen inuti påsen, rekommenderas det att tillhandahålla en fryspåse med dragkedja för att placera avfallet. Så väl hemma räcker det att slänga den eller tömma den och sedan skölja den.

En metodisk organisation

När fallen är hemligstämplade återstår bara att lägga tillbaka dem i väskan. Men för att undvika att slösa tid på att titta igenom fickorna igen är det viktigt att vara metodisk:

 • Först och främst måste du lägga ut kiten i viktordning eller genom användningsfrekvens. I synnerhet är det lämpligt att dela upp behållaren så att allt kan hittas i en blick.
 • Det är också bäst att ha det nödvändigaste på ett ställe så att de lätt kan hittas när det behövs.
 • Välja lätt att öppna och stänga behållare för lagring.
 • Stick en etikett på varje nyckelring för att känna igen dem.
 • För större säkerhet och bekvämlighet kan du överväga att lägga de väsentliga föremålspåsen i en ficka med dragkedja inuti väskan.
 • För skönhetsaccessoarer kan de till exempel placeras i ytterfickan för att vara lättillgängliga.

Det är viktigt att notera att formen på påsen i hög grad påverkar organiseringen av innehållet. En djup väska skulle till exempel vara svårare att organisera och det skulle ta längre tid att hitta föremålen inuti. Å andra sidan är väskor med flera fack mer praktiska för organiserad förvaring.

Daglig städning

Trots detta förvaringssystem händer det att olika effekter under dagen hopar sig upp och ner i väskan på grund av rusningen. För att råda bot på detta, städa dagligen och ta för vana att sätta tillbaka allt på sin plats i slutet av dagen. För att undvika slöseri med tid, rekommenderas att förvara i transport eller i ett väntrum hos tandläkaren till exempel. Det är också nödvändigt att inventera föremål under transport och lämna dem hemma om de inte behövs under dagen.

Minska tillbehör för att göra handväskan lättare

Väskans vikt kan ha en betydande inverkan på ryggens tillstånd, men också på moralen. Att bära med sig en väska på 5 kilo kan faktiskt vara demotiverande. För att optimera förvaringen och lätta på väskan är det därför nödvändigt att satsa på minimalism och nöja sig med det som är nödvändigt. För att göra detta måste du:

 • Föredrar versioner miniatyr-sspeciellt för skönhetsprodukter. Ja, krämer, parfymer och deodoranter finns nu i miniatyrversioner.
 • Angående droger, gynna pillerboxen för att slippa ta hela lådan. Det är dock viktigt att komma ihåg att fylla på regelbundet för att undvika att avbryta behandlingen eller att inte ha rätt medicin när det behövs.

2 goda skäl att organisera din väska

Oumbärlig i vardagen kan handväskan innehålla ett oöverskådligt antal saker: pennor, en napp, näsdukar (rena eller inte), hårnålar, mat eller till och med hygieniska tamponger. Så det gör inte vardagen lättare. Därför är det viktigt att ha en välorganiserad väska. Här är några fördelar med en snygg väska:

 • Tids sparande: när påsen är rörig är det ofta nödvändigt att vända allt innehåll för att hitta något, speciellt om det är ett litet föremål;
 • Zen attityd: Att leta efter något i väskan är ofta irriterande. För att hålla zen under hela dagen är det viktigt att undvika alla källor till stress. Att ha en snygg väska hjälper också till att hålla lugnet.