Tips för en billig skidsemester

För skidåkning med familj eller vänner är räkningen ofta mycket brant. Boendekostnader, utgifter i skidorter, köp eller hyra av skidutrustning ... Att ta med sina barn på skidor i bergen är inte billigt. Det finns flera sätt att minska budgeten och ha en fantastisk semester. Hur göra ?

Billiga skidresor

Vilken tid på året ska man åka skidor i bergen?

Det bör noteras att i skidorter och på hotell är priserna mycket höga under skollov. Å andra sidan, under lågsäsongerna, det vill säga under påskhelgen, sjunker priserna. Redan vid den här tiden på året funderar semesterfirare på sommarlov i solen, medan på fjällen är boende och matpaket billigare. Detta är den perfekta säsongen för en bra fjällsemester. Dessutom är det mindre kallt, snön är inte för frusen och dagarna börjar bli längre.

Det andra tipset för att spara pengar är att inte boka "lördag till lördag"-vistelser. Många resorter och hotell erbjuder attraktiva prispaket med varierande dagar för avresa och ankomst. Det kommer också att undvika trafikstockningar och köerna vid skidorten och på hotellet.

Vilken billig skidort ska man välja?

Valet av resort är viktigt för att minska dina semesterkostnader. Att hitta en som erbjuder billiga aktiviteter är en hinderbana. Det är därför du alltid bör jämföra de erbjudanden som erbjuds på varje sida. Det finns dock några tips för att välja en billig skidort.

 • Åk på semester i ett bergsområde: med en stram budget, de stora orterna erkänd av Alperna rekommenderas inte för semester med familj eller vänner. Faktum är att de ofta erbjuder avancerad utrustning till sina kunder, till mycket dyra priser. Att välja adresser som ligger i små byar är därför det bästa sättet att styra budgeten. I de mindre kända orterna som ligger i massiv som Vogeserna, Massif Central, Pyrenéerna och Jura är aktiviteterna intressanta och tillgängliga för alla.
 • Stationer i byarna: de har få skidbackar tillgängliga för aktiviteter med familj eller vänner, men de har inget att avundas kända skidorter. Det är också det rekommenderade resmålet för nybörjare. De serverings- och boendepaket som erbjuds är billigare än på de stora orterna i de berömda massiven.
 • Family Plus-märkta stationer: mer än fyrtio stationer har ett Famille Plus-märke och erbjuder fantastiska aktiviteter anpassade för varje medlem i familjen.
 • Labellemontagne stationer: skidorterna som är medlemmar i Labellemontagne-gruppen är bra resmål för att åka skidor med familj eller vänner till ett lägre pris. De erbjuder verkligen paket dedikerade till familjer med ett bra förhållande mellan kvalitet och pris.

Hur kan man minska kostnaderna för familjeboende i bergen?

Hotellkostnader representerar mer än hälften av semesterbudgeten. Notan är brantare när det gäller familjesemestern. För att spara pengar finns tre lösningar möjliga:

 • Erbjudanden på Internet: Innan du åker på en familjesemester i fjällen är det viktigt att leta efter ett boende som passar budgeten. Det finns olika erbjudanden på Internet, var och en bättre än den förra. Vissa webbplatser erbjuder även specialerbjudanden på bokningar. För att undvika restauranger så mycket som möjligt är det bäst att bo i lägenheter utrustade med kök. För att hitta det billigaste priset bör du besöka jämförelsesajter. Uthyrning med en nivå av komfort som passar alla familjemedlemmar finns där.
 • Familjeboende: detta är ett annat sätt att minska logiräkningen under fjällsemestern. För familjevistelser är det billigare att boka familjeboende än att ta ett rum per person. Med vänner kan du dela hyrespriset och minska semesterbudgeten avsevärt genom att ta en lägenhet som kan rymma upp till tio personer eller fler.
 • Hus i bergen: för dem med en mycket snäv budget är det fullt möjligt att bo med vänner. I brist på kunskap är det ett bra alternativ att bo hos lokalbefolkningen. Hyrespriserna är attraktiva. Vissa sätter inget pris utan ber om lite ekonomiskt deltagande från besökarna.

Vilka aktiviteter ska jag träna utan att spendera för mycket pengar?

Det finns andra sätt att minska din skidsemesterräkning.

 • När slutet av vintern närmar sig smälter snön sakta. Det är möjligt att åka skidor en halv dag och njuta av andra aktiviteter som resorten erbjuder som poolen, skridskobanan, kälken och många fler.
 • För barn under 6 år erbjuder de flesta skidorter rabatterade paket.
 • På skidorter är backar och enheter avsedda för nybörjare ofta till attraktiva priser, eller till och med gratis. Varför inte njuta av det?
 • För nybörjare är det inte nödvändigt att ta en privat tränare. Att dela en privatlektion för barn är intressant. De kommer att kunna lära sig att åka skidor mycket snabbare och till en lägre kostnad.
 • För medel eller avancerade barn är det att föredra att anmäla dem till pass. En skidlektion med mer än en grupp kostar mindre.
 • Istället för att anlita en person för skidlektioner, kan du dela samma instruktör med vänner eller andra familjer på samma nivå sparar pengar och drar också nytta av kvalitetssessioner. Vissa stationer erbjuder också applikationer för bilddelning på sin webbplats.

Andra tips för en skidsemester

För att ytterligare minska utgifterna för en skidsemester, här är några andra vägar att följa:

 • Skidutrustning: det är bäst att hyra nödvändig utrustning innan du åker på semester. Priserna som erbjuds på webben är lägre jämfört med de som tas ut i skidorter. För den som inte har haft tid att hyra utrustning online är det en bra lösning att hyra en skidutrustning för nybörjare. Ibland kan denna utrustning hyras till ett rimligt pris och kommer inte att lägga till budgeten.
 • Bergskläder: för att utrusta barn är det bättre att undvika att hyra kläder i skidorter när budgeten är tillräckligt knapp. Fokusera istället på klädbytesplatser. Detta kommer att lätta på räkningen och undvika att köpa eller hyra kläder varje fjällsemester.
 • Rabatter: många skidorter erbjuder familjekort till attraktiva priser för speciella evenemang. Andra erbjuder rabatter på alla hjärtans dag, eller på en allmän helgdag.