Jul: några idéer på alternativ till granen

Att betrakta julen utan gran verkar absurt, men det finns bra alternativ att ersätta granen. För att göra utan det berömda gröna trädet, här är några originella och magiska idéer. Gör-det-själv-entusiaster är särskilt bortskämda!

Åtta alternativ till granen

Hitta intressanta tips för att byta ut trädet

Det finns många anledningar till att inte välja en naturlig julgran: ekologiska skäl kopplade till skogsskövling eller avfall, komplicerat samlevnad med djur, brist på tid och plats, eller helt enkelt, när du inte vill lägga tid på att rengöra barrarna.

För kreativa och gör-det-själv-entusiaster blir det en rolig uppgift att byta ut julgranen.

 • Använd grenar och vilda frukter

Enkla grenar kan användas för att skapa en personlig julgran. Efter ett bra arrangemang hittar dekorationen lätt sin plats på väggen med andra element som gröna växter och girlanger. Dessutom drar döda grenar nytta av ett andra liv samtidigt som de ger en touch av naturlighet.

För att göra detta, plocka bara upp döda grenar och köp metalltrådar, inte att glömma de små dekorativa föremålen. Observera att denna typ av "träd" kan hängas på väggen eller hängas upp i mitten av ett rum enligt dina dekorationsönskningar.

Det finns många vilda frukter som kan användas för att undvika att klippa en trädstam. Det finns inget bättre än att bege sig rakt in i skogen för att njuta av den friska luften och plocka ditt plock. De som bor i staden kan ta en promenad till en plantskola för att hitta olika frukter i olika färger för att lysa upp trädet.

 • Gör ett träd utan löv eller med växter

Minimalistiska träd gjorda med boiserie ger bladlösa träd som enkelt kan hängas i taket eller placeras direkt på ett bord. De kan prydas med glitter och färger för att förvåna gästernas ögon och lysa upp dekorationen. Valet av färg kan bero på var och ens önskemål.

En julplanta är ett alternativ för att ersätta ett träd samtidigt som det tillåter budgetbesparingar. Faktum är att många typer av träd kan perfekt ersätta en riktig julgran samtidigt som man använder samma dekorativa element för att hålla sig i semesterns anda. Detta alternativ ger en intressant design i rummet. Det är möjligt att välja en liten modell för att dekorera eldstaden.

Andra tips för att byta ut trädet

Det råder ingen brist på alternativ för att ersätta den berömda julgranen. Allt som återstår är att välja den stil som lyckas få hjärtan att vibrera!

 • En julgran med girlanger

Ett träd utan girlanger är otillåtet för många människor, men det är möjligt att använda girlangerna som ett träd ... Ett träd i girlanger är både platsbesparande och fästs helt enkelt på väggen och lämnar inga taggar på golvet. För att göra det behöver du fairy lights och tejp och voila!

Här är ett annat alternativ: ordna bara en trähylla och dekorera den med ljusslingor, kulor, julkransar. En dekoration som är både praktisk och i julens tecken.

 • Dekorera hyllor
  1. Fixa 4 hyllor på väggen samtidigt som du dekorerar dem på rätt sätt. Järnekblad och flera ganska stora julkulor är fint.
  2. Gåvor kan placeras på hyllornas gång.
 • En snidad gran
Vad kan vara bättre än en liten snidad julgran för att lägga till en touch av originalitet till dekorationen och förvandla interiören när semestern närmar sig? Den hittar också sin plats nära den öppna spisen eller utanför för att ge en magisk touch till terrassen eller trädgården.

Gör med de medel som finns till hands för att ersätta trädet

Inget behov av DIY-händer för att göra ett originalträd! Du behöver bara ha lite fantasi och inte vara rädd för att kavla upp ärmarna.

 • En ljusarmatur

Den lysande julgranen har tagit en viktig plats de senaste åren och ersätter gradvis den traditionella naturliga eller konstgjorda julgranen. Tanken är att ta fram bilden av ett träd genom att använda girlanger och lätta föremål. Det räcker med att hänga allt på en vägg eller en dörr samtidigt som man säkerställer att glödlampornas kvalitet har en bra effekt. Observera att detta alternativ kan appliceras i alla rum, i en studio eller ett stort hus. Ingripande av en dekorationsspecialist är inte på något sätt nödvändigt.

 • Ett litterärt träd

Läsentusiaster kan å andra sidan bilda en pyramid med hjälp av böcker samtidigt som de är noga med att få en bild som kommer så nära en julgran som möjligt. I spetsen går det att lägga en öppen och omvänd bok. För en lyckad dekoration återstår bara att använda girlanger och bollar. Resultatet är fantastiskt! Detta alternativ låter dig använda böckerna i skåpen. Ett bra tillfälle att ta ut dem och underhålla dem.

Hantverksentusiaster kan använda oanvända boksidor för att göra vikträd. De kommer att göra vackra bordsdekorationer. Du hittar dem på garageförsäljningar och andra loppisar. Dessutom ger detta alternativ också en sekund till gamla slitna böcker. Glöm inte den lilla stjärnan ovanför trädet!

Bär en förklädnad i form av ett träd

De som inte har tillräckligt med tid att köpa en julgran och inte kan tillämpa de alternativ som anges ovan kan ändå köpa en kostym i form av en gran. Denna idé kommer också att glädja hela familjen, särskilt barn.