När och hur ska du tvätta din iller?

Att ta hand om din iller är viktigt för att hålla den ren och frisk. Att bada till exempel hjälper till att förebygga både dålig lukt och infektioner. Denna operation kräver dock vissa försiktighetsåtgärder. Nödvändig utrustning, åtgärder att vidta och undvika... Här är råden och stegen att följa för att tvätta en iller korrekt.

Tvätta din iller

Badets frekvens

Frekvent tvättning av en iller är inte nödvändigt eftersom det kan orsaka klåda. Ja, badet torkar ut hans hud. Dessutom, a grooming vanlig ändrar inte riktigt sin lukt. Den bör därför tvättas högst en gång i månaden.

Nödvändig utrustning

Den nödvändiga utrustningen måste vara klar innan illern sätts i badkaret. A stor skål eller babybadkar är perfekt för honom. Dessutom är det viktigt att använda en schampo lämpligt för illrar. Produkter för andra djur kan göra deras hud torr. Ett schampo anpassat efter deras behov rekommenderas också. I händelse av att djuret kämpar under sitt bad, är det lämpligt att köpa en milt schampo som inte svider i ögonen.

Har illern loppor? a schampo mot loppor krävs. Dessa produkter är tillgängliga online eller i djuraffär. Dessutom är det möjligt att använda en iller balsam. Var försiktig, ytan på badkaret är hal. Det är därför viktigt att placera en halkskyddsmatta. Slutligen, a servett är nödvändigt för att torka djuret efter dess bad.

Förbered badet

Som en påminnelse är den normala temperaturen för en iller mellan 38 ° och 40 ° C. Det är därför idealiskt att fylla karet med varmt vatten, men inte kokhett. Det är också viktigt att kontrollera mängden vatten som krävs. Illern bör helst vara nedsänkt i vatten upp till bålen.

Steg att följa för att bada en iller

Dessa steg måste följas för ge din iller ett ordentligt bad :

  1. Placera djuret försiktigt i vattnet för att blöta det;
  2. Applicera schampot på ryggen, massera sedan in produkten i pälsen samtidigt som du var försiktig så att du inte får schampo i ögon och öron;
  3. Töm, förnya sedan varmvattnet i badkaret;
  4. Skölj illern, se till att inte få schampo i ögonen och ta bort produkten från pälsen;
  5. Linda in djuret i handduken och gnugga sedan försiktigt för att torka det.

Att ta hand om en iller

Skötseln av illertänder hindrar dem från att lossna ochinflammation i tandköttet. För att göra detta, gnugga helt enkelt djurets tänder med en borste och speciell tandkräm för katter eller hundar.

Sedan är det tillrådligt att rengöra öronen ungefär var 15:e dag med en bomullspinne eller specifika produkter för att undvika:

  • Ansamling av öronvax;
  • Klåda;
  • De öronkvalster.

Dessutom putsar illern sig själv. Som ett resultat kräver dess päls ingen speciell vård. Däremot riskerar den under fällningen, våren och hösten att svälja hårstrån och drabbas av tarmbesvär. Det är därför nödvändigt att ta bort dött hår under denna period genom att borsta pälsen regelbundet.