Hur känner man igen en riktig Marseille-tvål?

Trenden mot naturliga rengöringsprodukter gör Marseille-tvål väldigt populär. Men ibland är det svårt att hitta en äkta. Här är elementen att kontrollera för att hitta en riktig Marseille-tvål. Dekryptering.

Varför och hur köper man äkta Marseille-tvål?

Är det bra att tvätta med Marseille-tvål?

Marseille tvål är den idealiska allierade för att rengöra och renahuden, men också hår och den tänder bland andra. Tillverkad av en 100% naturlig komponent, speciellt baserad på olivolja, är den uppskattad för sin mjukhet och hypoallergena egenskaper. En produkt som är helt godkänd av hudläkare. Marseille tvål är lämplig för alla hudtyper, även de mest känsliga. Det rekommenderas särskilt i händelse avacne, av dermatos eller fråneksem.

Varför och hur köper man äkta Marseille-tvål?

För att njuta av dess många fördelar är det viktigt att använda äkta Marseille-tvål. Faktum är att flera märken nu hoppar över några steg, i synnerhet laga mat i en kittel, vilket tillskansat sig namnet "Marseille-tvål". Skydd av know-how kräver, 4 tvålfabriker har samlats under Union of Marseille Soap Professionals (UPSM). De inkluderar:

 • De Savonnerie Le Sérail, i Marseille ;
 • De Savonnerie du Fer à Cheval, i Marseille ;
 • De Savonnerie du Midi, i Marseille ;
 • De Marius tvålfabrik

Tillsammans har dessa institutioner omdefinierat kriterierna för äkta Marseille-tvål, i synnerhet sammansättning, den tillverkningsprocess och hans geografiskt ursprung. Det är därför lämpligt att köpa din nästa autentiska Marseille-tvål direkt från från dessa tillverkare, närvarande i Bouches-du-Rhône. Det är också möjligt att köpa det i stormarknader, apotek eller specialaffärer, var noga med att systematiskt kontrollera sammansättningen.

Vilken sammansättning?

Den äkta Marseille-tvålen inkluderar traditionellt:

 • 72% vegetabilisk olja, vanligtvis olivolja, blandad med en liten mängd kokosolja. Den senare är ett derivat av kokosolja, nödvändigt för att "stelna" tvålen och få den att skumma;
 • Från spår av läsk från förtvålningsprocessen;
 • Av glycerin;
 • Vatten och salt.

På etiketten presenteras dessa ingredienser enligt följande:

 • Natriumklorid, Natriumhydroxid;
 • Sodium Cocoate;
 • natriumolivat;
 • Glycerin;
 • Aqua.

Idag innehåller majoriteten av falska Marseille-tvålar animaliskt fett. De är speciellt gjorda av talg, rendering fläsk, nötkött eller fårkött. Uppenbarligen har dessa produkter inte samma dermatologiska egenskaper som en tvål baserad på vegetabilisk olja.

En riktig Marseille-tvål måste uppfylla dessa obligatoriska kriterier:

 • fransk tillverkning av en av medlemmarna i UPSM;
 • Minst 72 % vegetabilisk olja;
 • Högst 6 ingredienser;
 • Fri från tillsatser, animaliska fetter, dofter och färgämnen.

Ursprung och tillverkningsprocess

Den autentiska Marseille-tvålen är gjord i kittel i Marseille eller i dess region, med hjälp av en specifik förtvålningsprocess: "Marseilleprocessen". Produktionen pågår i 14 dagar och innehåller 6 steg:

 1. DE'" klistra in»: Blandat med läsk får de vegetabiliska oljorna att koka upp i kitteln. Förtvålningen börjar, kännetecknad av en tvål som gradvis tar form.
 2. De laga mat i en kittel: det handlar om att tillsätta överflödig läsk för att effektivt förtvåla fettet som inte lösts upp i föregående steg. Utsatt för en temperatur på 120 ° C, tvålen kokar i 10 dagar, under överinseende av master tvål maker.
 3. de släpp: degen tvättas två gånger med saltat vatten i en halv dag vardera. Nästa steg är att ta bort överflödigt vatten, föroreningar i fett och glycerin. Den senare marknadsförs till kosmetikaindustrin. Detta steg avslutas med en serie tvättar.
 4. DE'tagg: består av att ta bort överskottsvätskan genom att sedimentera.
 5. De likvidation: Koka upp den stora buljongtvålen en sista gång, följt av ringla med vanligt vatten. Under detta steg kontrollerar tvåltillverkaren tvålens homogenitet och konsistens. Detta är fallet, tvålen ställs åt sidan i 12 till 48 timmar.
 6. de gjutning: detta sista steg tar cirka 2 dagar, under vilken tid tvålen placeras i "plodders" i serie. Det trycksätts tills en helt homogen pasta erhålls. När den har stelnat skärs den i kuber innan den markeras på sina 6 sidor.

Marseille tvål: vilket utseende?

En riktig Marseille-tvål har bara två färger:

 • Det är grön: med hög halt av olivolja och eventuellt lite kokosolja;
 • Det är Vit grädde: med majoriteten av olivolja och palmolja.

Dessutom bör det noteras att en Marseille tvål lite skum. I själva verket, förutom olivolja, är de andra tillsatta oljorna endast avsedda att underlätta denna process. Å andra sidan ger äkta produkter en karakteristisk lukt, mer eller mindre stark beroende på tillverkare. Slutligen har Marseille tvålar en geometrisk form : kub, oval eller parallellepiped. Storleken kan också variera. Det finns också i flingor, spån

Hur man använder Marseille tvål?

Marseille tvål är mångsidig.

 • Denna pärla gör underverk på kroppen, bland annat. Denna produkt är faktiskt också lämplig för ansikte, för mjuk och frisk hud.
 1. Fukta ansiktet med rent vatten. Löddra lite tvål på händerna och massera försiktigt in alla delar av ansiktet. För ett slätt lödder kan du använda en rakborste.
 2. Avsluta med en sköljning med rent vatten.
 • Marseille tvål är också den idealiska formeln för ett strålande leende. Healing och antiseptisk, den är effektiv mot tandsten samtidigt som den stärker tandköttet.
 1. Gnid bara en tandborste på Marseille-tvål och rengör tänderna med den.
 2. Skölj med kallt vatten.

Det är dock lämpligt att varva Marseille-tvål med din vanliga tandkräm, två till tre gånger i veckan.

 • Marseille tvål är också bra för hår: fet, färgglad eller till och med trött. Det erbjuder en djuprengöring av hårbotten, och detta, på ett 100% naturligt sätt.

Å andra sidan används också Marseille-tvål till Rengör golvet, att tvätta eller den maträtter.