Hur rengör man allt krimskrams ordentligt?

Dammning, polering och rengöring av samlingar av brokiga föremål, statyetter eller krimskrams tar lång tid. Även om det är sant att de är vackra och de hjälper till att dekorera inredningen, samlar de lätt mycket damm. Här är några tips för att rengöra prydnadssaker och andra prydnadsföremål med lätthet och effektivitet.

Rengöring av prydnadssaker

Det enkla sättet att rengöra prydnadssaker

Regelbunden dammning

Att regelbundet damma av krimskrams hjälper att rymma ut och speciellt för att undvika djupskrubbning. Ledordet är regelbundenhet. En veckovis damning räcker för att göra prydnadssaker, figurer eller andra prydnadsföremål glänsande. Ge aldrig efter för förhalande, annars tar dammet över.

Använd en mikrofiberduk för att rengöra prydnadssaker

Dukar och handskar gjorda av mikrofiber är helt effektiva mot damm, eftersom de fälla mellan sina fina antistatiska fibrer under friktion. Mikrofiber fuktad i förväg är ett formidabelt vapen mot damm. Detta material låter dig hitta prydnadssaker som nya. Det är också möjligt att använda en dammduk.

Rengör alltid uppifrån och ner

Damm är också föremål för tyngdlagen och för enkel rengöring av prydnadssaker är det bäst att gå från toppen till botten av hyllor och möbler. På så sätt lägger sig dammet i de nedre ytorna, vilket gör det lättare att damma av krimskrams och små prydnadsföremål.

Använd gamla strumpbyxor för att ta bort damm

Slitna strumpbyxor och strumpor är också effektiva dammvapen. För att återanvända dem är det nödvändigt att skära dem vid vaden och lägga dem på händerna som handskar. Precis som mikrofiber, Strumpbyxorna fångar också antistatiskt damm. Du bör veta att ju tätare nätet är, desto mer effektivt är det mot damm.

Ha en känsla av grundlighet

Damm har gåvan att bli inbäddad i de små mellanrummen och skrymslen och vrår av föremål och krimskrams. För att eliminera det är det bäst att vara noggrann. Exteriör, undersida, hörn och dolda urtag, varje kvadratmillimeter bör inspekteras. En gammal borste och en sliten tandborste kan hjälpa till med denna uppgift.

Använd dammuppsamlingsutrustning av hög kvalitet

När mikrofiberduken eller rengöringstillbehören blir smutsiga är det bäst att skölja dem för att ta bort eventuellt damm. På samma sätt, i slutet av rengöringen av prydnadssaker, är det lämpligt att tvätta dammverktygen noggrant så att de är helt rena för nästa hushållssyssla.

Skapa en lösning som hjälper till att fördröja återuppkomsten av damm

För att förenkla rengöringen av prydnadssaker och förhindra att damm återkommer bör några mormors tips tillämpas. Till exempel, för att rengöra prydnadssaker, fäst damm på trasan och förhindra att den flyger iväg, förbered en blandning av en matsked glycerin utspädd i en liter vatten. Rör om allt energiskt och applicera sedan på en trasa.

Ventilera hemmet väl

Tillräcklig ventilation förnyar luften som cirkulerar i huset och driver därmed ut damm, föroreningar och olika flyktiga organiska föreningar till utsidan. Å andra sidan, om luftcirkulation är nödvändig för att driva ut oönskade människor, det ger också damm, särskilt i hem som ligger nära en strand, en större väg eller i en stor stad. Lösningen: ventilera huset varje dag i cirka 10 minuter, morgon och kväll.

Välj en minimalistisk inredningsstil

Det är vettigt att mindre prydnadssaker resulterar i mindre damm, vilket innebär att mindre tid spenderas på att damma. Det är bäst att bli av med prydnadssaker eller överflödiga föremål och behåll bara de som verkligen är nödvändiga.

Höljet med små prydnadsföremål i silver, koppar eller trä

Prydnadssaker in pengar, koppar, rostfritt stål eller in dryck från tid till annan kräver särskild behandling. Silverföremål kan rengöras med citron, kopparföremål med bikarbonat, och de i trä med en citron och olivolja lösning. Tvålvatten är tillräckligt för mässingsartiklar.

Några användbara tips för rengöring av prydnadssaker

Här är några tips att veta om rengöring av prydnadssaker:

  • a dammvippa är att föredra för att damma av de ömtåligaste prydnadssakerna;
  • Porslinsprydnader kan rengöras med en enkel tvättlapp utan att behöva använda kemikalier;
  • För att ordentligt tvätta prydnadssaker av glas, metall eller porslin kan du blötlägga dem i en blandning av ljummet vatten och diskmedel i några minuter innan du sköljer och lufttorkar;
  • För att nå de små skrymslen och vråren av prydnadssaker och ta bort damm som finns där, a liten fin borste är det idealiska verktyget;
  • För kristallprydnadssaker, polera dem försiktigt med en trasa indränkt i '90° alkohol kommer att återställa sin glans. Skölj dem sedan med rent vatten och torka dem i det fria;
  • När krimskramsen behöver blötläggas i en lösning är det bäst att använda ett handfat och undvika ett handfat eller handfat;
  • För ett effektivt resultat vid sköljning av krimskrams rekommenderas att blötläggas i ett vinägervattenbad. Vit vinäger rekommenderas för denna operation;
  • För att förutse olyckor som oavsiktligt knuffade och trasiga krimskrams kan användningen av patafix vara till hjälp. Denna produkt kommer att hålla alla föremål på plats. Efteråt är det möjligt att flytta den eftersom den lätt lossnar. Det rekommenderas dock att inte användas på tapeter.

Det ultimata tricket för effektiv prydnadsrengöring

För att rengöra prydnadssaker på ett naturligt, ekologiskt och effektivt sätt kan ett hemgjort rengöringsmedel användas. För att göra detta, bara vispa ett ägg i en liten mängd vit vinäger, blanda allt väl och applicera preparatet på föremålen med en trasa. Sköljning med rent vatten och lufttorkning kommer att behövas efteråt. Dessutom kostar denna metod nästan ingenting.