Hur tar man hand om sina växter på semestern?

Efter långa månaders arbete är den efterlängtade semestern här. Borta från skolan och jobbet kan varje familjemedlem ta hand om sig själv under denna tid. När det gäller huset kommer det att försummas ett tag och växterna kommer inte längre att dra nytta av sitt vanliga underhåll. Hur håller man dem vid god hälsa under denna frånvaro?

Ta hand om dina växter under semestern

Placera plantorna från solen

Tvärtemot vad många tror behöver växter mer ljus än vatten. Blomsterdesignern Émilia Oliverio säger att det är lättare att rädda en törstig växt än en växt som har stått i mörkret ett tag. Därför är det rekommenderas inte att förvara dina blomkrukor i mörker. Rätt gest skulle vara att plats på terrassen eller i ett skuggigt hörn av trädgården. Det rekommenderas inte heller att utsätta växterna för hög värme som kan bränna dem.

Det lilla tricket är att placera plantorna sida vid sida. När de är täta dämpas uppvärmningen av jorden. I det här fallet kan de placeras på en plats där solljus lyser under en kort tid.

Underhåll dina växter mer än vanligt

Varje växt har sin vattenbehov. Därför måste deras behandling vara annorlunda. I alla fall rekommenderas det att ta väl hand om dina blommor innan du lämnar. De är mer att skämma bort än vanligt. Att göra detta :

  1. Ta bort döda löv.
  2. Behandla växten mot insekter.
  3. Vatten rikligt krukjorden.

När de är friska är växterna redo att överges under semesterns få dagar.

Vissa vattningstekniker

Vatten är ett viktigt behov för en korrekt utveckling av växter. Några sprinklersystem finns kommersiellt tillgängliga för att åtgärda detta problem i avsaknad av:

Lerbollar

De är lämpliga för att underhålla växter i några dagar. Det är de mest effektiv för blommor som inte förbrukar mycket vatten, speciellt orkidéer. För att njuta av dess fördelar, placera dem helt enkelt i fatet och fyll det med vatten. De där lerpärlor kommer att behålla det nödvändiga vattnet. De kan också placeras vid foten av växten. På så sätt kommer de att reglera vattnets avdunstning.

Vattenreservoarer

Från vattentankar som ska placeras i potten finns kommersiellt tillgängliga. Dessa fiffiga föremål släpper konsekvent en liten mängd vatten som hjälper till att försörja växten. Du behöver bara fylla i dem innan avresa.

Dessutom finns tips som använder samma koncept också. De passar de flesta flaskor. Deras användning är mycket enkel:

  1. Fyll flaskan med vatten.
  2. Installera munstycket.
  3. Vänd på flaskan.
  4. Plantera den i jorden.

För en 1,5 l flaska har växten tillräckligt för att klara sitt vattenbehov i cirka 15 dagar. Vattenbehovet skiljer sig dock från art till art. Det är rekommenderat lär dig om varje växts särdrag.

Mulches

Om kompostering är mer populärt på vintern, det kan också vara användbart på sommaren. I ekologisk trädgårdsskötsel främjas det för att förhindra ogrästillväxt samtidigt som det tillför en del väsentligt organiskt material till växten. Observera att kompostmaterial också kan användas för att bevara fukt. I butiken finns flera val: kakaoskal, tallbark, skiffer, hampa eller lin.

Vattna flera växter

Dessa tekniker är lämpliga om hushållet har några dekorativa blomkrukor i huset. Annars, för trädgårdsentusiasten som tar hand om många växter, blir det lite mer komplicerat att ta hand om dem under semestern. I det här fallet droppa trädgårdsslang rekommenderas. Den har flera tips som ska sättas in i varje kruka. Detta system avger ständigt en liten mängd vatten. Den drar nytta av en programmerare som reglerar spridningen av vattnet.

Ta hand om dina utomhusväxter

Att ta hand om utomhusvegetation skiljer sig från att underhålla krukväxter. Äldre växter är ganska tåliga jämfört med yngre. Detta beror på att deras rötter är mer omfattande och kan hitta det vatten de behöver i närheten. Å andra sidan unga skott behöver särskild vård. Många modeller av dropprör är avsedda för detta ändamål. Koppla bara in dem och placera dem på marken, vid foten av plantorna. Beroende på modellerna kanske slangarna fungerar med en timer.

Undvik gödningsmedel

En frisk växt klarar bristande underhåll bättre än en som redan är svag. Att använda gödsel är dock inte den bästa lösningen. Detta bidrag främjar verkligen växtens tillväxt och ökar dess behov av vatten. Dessutom ersätts komposten med en speciell krukjord är ett bra alternativ. Denna åtgärd rekommenderas några veckor före avresa. Denna behandling gör de krukväxter mer motståndskraftiga.

Dessutom är det viktigt attHåll växten borta från skadedjur och insekter. Därför krävs fullständig vård. Alltså behandlingen mot sjukdomar och den insektsmedel rekommenderas. Anhängare av ekologiskt jordbruk kan vara lugna, eftersom produkter med naturliga komponenter är olika.

Njut av hemautomation i din trädgård

De Automatisering erbjuder många möjligheter både i och utanför huset. Tack vare teknikens utveckling kan hemmet dra nytta av det anslutna sprinklersystemet. De trädgårdsvattningsschema kan göras från en smartphone med en ansluten programmerare. Beroende på sina behov kan användaren välja mellan flera fördefinierade program.

Med den senaste generationens enheter är det möjligt att ansluta sprinklern med en växtfångare. Denna länk används för att mäta markfuktighetsnivån. Om den senare är för torr kommer sprinklersystemet automatiskt att aktiveras och ge det nödvändiga vattnet. Vissa automatiska sprinklers är också kopplade till väderstationen.

Krukblommor har också sin del av tekniken. a fuktighetsmätare är installerad i krukan. Vid behov skickar enheten ett meddelande till ägarens smartphone. En fristående version finns tillgänglig för denna modell. Denna enhet både diagnostiserar och vattnar växter. Den kan alltså säkerställa vattentillförseln till plantorna även om ägaren väljer att lämna i 1 månad.