Hur håller man sig undan och kämpar mot duvor?

Piggar, metalltrådar, repellerande medel, syntetiska hökar, det råder ingen brist på tips för att avvärja duvor och hindra dem från att landa på balkonger, terrasser, taklister, takrännor och fönsterbrädor. Dessa fåglar är oönskade i städer eftersom de kan vara invasiva och orsaka skador på planteringar och rabatter.

Praktiska tips för att bli av med duvor

Använd hackor eller tråd

Duvorna smutsar ner balkongerna och räckena med sin spillning. Dessutom deras kurrande oupphörliga är irriterande i längden. Dessutom kan dessa fåglar bära Infektionssjukdomar via loppor och överför virus genom sin avföring. För att stöta bort dem och hindra dem från att bilda sina bon använder stadsborna ofta metall toppar. Dessa anordningar har visat sig vara effektiva för att förhindra duvor från att bosätta sig på avsatser, terrasser och balkonger:
 1. Limma flera remsor av hackor för att täcka önskad längd;
 2. Placera dem på önskade platser genom att skruva dem eller limma dem på trä.
Lätt att installera, dessa val säljs i järnaffärer eller i specialbutiker. Dessa butiker erbjuder limmade plaststöd på vilka hackarna fästs för att undvika användning av stora verktyg och underlätta installationen.

Lägg metalltrådar

Istället för toppar går det att använda sträckta metalltrådar. De är lika effektiva och är mer estetiska. Installationen av dem kostar dock. Mer diskret än toppar, metalltrådar används främst på fönsterbrädor och balkonger. Följ stegen för att konfigurera den här enheten:
 1. Fäst vajern till två stavar förstärkta med en fjäder för att hålla allt spänt;
 2. Installera stängerna på PVC-stöd;
 3. Limma dem med polyuretanlim.
För mer effektivitet kan stängerna skruvas in i stenen med hjälp av PVC-pluggar. Det finns kablar på marknaden som roterar på sig själva för att destabilisera duvor som försöker landa på dem.

Installera antiduvnät

En annan lösning för att förhindra att duvor landar på terrasser och balkonger: nät. Rötsäker och motståndskraftig erbjuder de utmärkt skydd. Dessutom visar de en exceptionellt motstånd och utgör en varaktig lösning.
 1. För att installera nätet, använd tillbehören som tillhandahålls för detta ändamål, särskilt de små polykarbonatmodulerna som säljs i järnaffärer. De håller sig till alla media, installerar och avinstallerar efter behag. Fästelementen ska placeras var 20:e cm. Använd två fästelement i hörnen.
 2. Klipp nätet efter balkongens mått. Börja med vinklarna.
Metalltråden är ekonomisk och enkel att installera, men den är ändå mindre estetisk. Som tur är finns det genomskinliga antiduvnät i butikerna.

Skydda växter från duvor

För att skydda växter från duvor, varför inte installera hackor och pinnar på planteringskärl, grönsaksträdgårdar och rabatter? De trähacka avsedd för kebab kan göra susen. I små krukor räcker det att trycka dem fast och djupt ner i jorden. För stora krukor, vänd små krukor upp och ner för att irritera duvorna. De används också som kompost för att hålla jorden sval på sommaren och ge skydd åt nyttiga insekter.

Skrämma duvorna

Rovfåglar är duvors naturliga fiender. För att skrämma bort dem, installera en syntetisk hök eller uggla på platser där dessa invasiva fåglar vanligtvis landar. För att göra detta, fäst rovfågeln med en kabel och en roterande krok. Det finns också ballonger på marknaden som återger ögonen på hökar och ugglor. Dessa ballonger säljs vanligtvis i set om 3. De är ofarliga och lätta att sätta upp, de uppskattas för sin effektivitet. Se till att placera dem på synlig höjd av duvorna. För bättre effektivitet är det bättre att flytta skrämselsystemen regelbundet så att duvorna inte lätt kan lokalisera dem.

I butiker erbjuder vissa tillverkare även lådor som avger effektivt ultraljud för att skrämma bort duvor. De är fästa på golvet eller på väggen.

Använd avvisande anordningar

Förutom mekaniska anordningar finns det repellerande medel lika effektiv för att avvärja duvor och andra oönskade fåglar. Kryddor som t.ex peppar, curry eller kanel kan avskräcka dem från att återvända. Observera att mat inte bör lämnas på balkongen eller terrassen. Det lockar dem. Duvor tål inte aluminiumljud. De hatar också allt som glittrar. Så för att skrämma dem, bara:
 1. Stick två CD-skivor mot varandra;
 2. Häng allt på en tråd;
 3. Säkra på räcket. Solljus som reflekteras från CD-skivor kommer att desorientera dem.
Som med syntetiska rovfåglar rekommenderas det att flytta CD-skivorna då och då för att effektivt överraska och skrämma duvorna.

Håll duvor borta från fönsterbrädorna

Duvor tenderar att lätta på fönsterkanterna. För att avråda dem, a plexiglasplatta eller 2-3 mm tjock PVC fäst på fönsterbrädan med lim kan göra susen. Duvor och andra fåglar kommer att få svårt att landa. Här är andra avvisande enheter för att skrämma bort duvor:
 • Fäst en väderkvarn (barnleksak) på balkongen för att fungera som en fågelskrämma.
 • Lätt att använda, den avvisande sprayen stöter bort dem lukt. Den innehåller eteriska oljor som måste förnyas regelbundet om sprayen utsätts för regn. Observera att denna lösning även är effektiv mot kråkor, kråkor, starar, måsar och skator.
 • Istället för sprayen, använd avvisande gel som bildar en slags barriär för att destabilisera dem. Gelen appliceras på fönsterbrädor, rännkanter, taklister och markiser.
 • Stänk avvisande granulat på fönsterbrädor, balkonger och taklister ungefär varannan vecka.
Om dessa olika metoder inte fungerar är det möjligt att söka professionell hjälp. De elektriska repellenter visa sig vara drastiskt. De avger svaga elektriska stötar. Innan du fortsätter med installationen rekommenderas det starkt att kontrollera med myndigheterna.